AMAZON QUIZ 8TH AUGUST ANSWERS

AMAZON QUIZ 8TH AUGUST ANSWER
Q1 – Where Is India’s Highest Astronomical Observatory Located?

Ans – Ladakh

Table of Contents

Q2 – A Phobia Is An Irrational Fear That A Person May Experience. Triskaidekaphobia Is The Fear Of What?

Ans – Number 13

Q3 – The World Bank Group Announced Its First Female Managing Director And Chief Financial Officer (CFO) Who Is An Indian National. What Is Her Name? Hint – She Was The MD Of The State Bank Of India!

Ans – Anshula Kant

Q4 – In A Standard Set Of Playing Cards, Which King Is The Only One Without A Moustache?

Ans – King Of Hearts

Q5 – ISRO Has Been In The Spotlight Recently Due To It’s Moon Mission, Chandrayaan-2. Who Is The Current Chairman Of ISRO?

Ans – Kailasavadivoo Sivan



AMAZON TODAY’S QUIZ ANSWER

AMAZON 6TH AUGUST QUIZ ANSWER
Q1 – Which Is The Smallest Planet In Our Solar System?

Ans – Mercury

Q2 – Fanta And Sprite Belong To Which Beverage Company?

Ans – The Coca-Cola Company

Q3 – The Researchers From The University Of Chicago Have Discovered Remnants Of Seawater From The Ice Age. In Which Ocean Was This Discovery Made?

Ans – Indian Ocean

Q4 – The Banana Plant Is Classified As A Herb. True Or False?

Ans – True

Q5 – If The Green Revolution Is Related To Agriculture, What Does A Blue Revolution Refer To?

Ans – Fish

AMAZON APP QUIZ ANSWER 5TH AUGUST
Q1 – Which Of The Following Is The Official Language In Argentina?

Ans – Spanish

Q2 – In India, Engineer’s Day Is Celebrated On September 15. It Commemorates The Birth Anniversary Of Which Indian Scientist?

Ans – M. Visvesvaraya

Q3 – While Most Societies Follow A Patrilineal Tradition Wherein The Father’s Name Is Passed On To The Children, Some Do Not. Which One Of These Indian Ethnic Communities Follow A Matrilineal Tradition?

Ans – Khasi, Meghalaya

Q4 – Rahul Dravid Was Recently Appointed As The Head Of Cricket At The NCA (National Cricket Academy). When Was The NCA Founded?

Ans – 2000

Q5 – In The Lion King, What Is The Name Of Simba’s Uncle I.E. Mufasa’s Brother?

Ans – Scar



AMAZON APP QUIZ ANSWER 4TH AUGUST

Q1 – In Context To NBA Basketball, What Does The Term MVP Stand For?

Ans – Most Valuable Player

Q2 – The Age Of A Star Can Be Estimated By Its Color, Which Of These Colors Indicate The Star Is Amongst The Youngest?

Ans – Blue

Q3 – Hrithik Roshan And Tiger Shroff Will Star In A New Film By Siddharth Anand. What Is The Film Called?

Ans – War

Q4 – Who Won The Men’s Finals At The 2019 Wimbledon Tournament?

Ans – Novak Djokovic

Q5 – PUNCH (Polarimeter To Unify The Corona And Heliosphere) Is A NASA Mission Which Will Attempt To Image The Sun. They Have Selected An Indian Scientist As A Co-Investigator For This Mission. Who Is He?

Ans – Dipankar Banerjee


CONTEST AND DETAILS & HOW TO ENTER:

1. This Contest Will Commence On 4 AugustFrom 08:00:01 A.M. (IST) To 12:00:00 P.M. (IST) (“Contest Period”)

2. In Order To Be Eligible For The Contest, During The Contest Period You Must Sign-In To Or Sign-Up From An Account On The Amazon.In App (“Amazon.In App”).

3. Once You Have Signed-In To The Amazon.In App, You Can Participate By Navigating To The Page Where 5 (Five) Questions Will Be Posted During The Entire Contest Period

5. The Draw Of Lots Will Be Carried Out During The Contest Period For The Questions And A Total Of 1 Participant Will Be Selected As Winners By A Random Draw Of Lots.
6. The Declared Winner(S) Will Be Eligible For Winning” Samsung Galaxy A50 ” (Hereinafter Referred To As “Prize(S)”).


Leave a Comment